Brick Breaker

Autor/a: Queralt Pons

Les principals característiques d’aquesta APP són:

  • Diferents pantalles com a menú principal, tria de nivell, resultat final,…
  • Un submenú amagat dins d’una pantalla a partir de la possibilitat de mostrar i amagar elements segons l’evolució del joc.
  • La possibilitat de crear tants nivells de dificultat com es vulguin (cada un en una pantalla nova) i que en cada nivell canviïn el nombre de blocs, la velocitat de la pilota i la barra, el nombre de vides,…
  • Creació d’una base de dades del resultat ja que sinó al tancar la APP perdríem tota la informació del joc. Aquesta info es mostrarà a la pantalla de Total Score.

 

Determinació de paràmetres:

El primer que farem al Blocks Editor serà configurar tots els paràmetres del joc com ara nombre de vides, velocitat i mides de la pilota, què és el que veiem i el què no a l’inici del joc,…

Això ho farem a partir de determinar diferents procedures que configuraran les diferents respostes a les diferents accions.

El mostrat a continuació es tracta del Set up central dels paràmetres del joc:

Sin título-1

Configuració d’accions:

Hem creat tots els procedures anteriors per a poder configurar totes les accions del joc que principalment es basaran en atorgar una funció a cada botó de la pantalla i a evolució dels paràmetres anteriors segons si el jugador guanya o perd.

A continuació veiem la programació del bloc del temps (Timer) i de la pilota (Ball). També la de cadascún dels blocs de la pantalla que aniràn desapareixent.

Sin título-3Sin título-2

És una aplicació que agrupa les principals funcions bàsiques de l’App Inventor i està bé per practicar-les de cara a la nostre aplicació personal.